ANNE WITH AN E - Hayallerinin peşinde umut dolu bir kız çocuğu

Kimi Aramıştınız?

  

Anne with an E, Kanada yapımı bir drama dizisidir. Dizi, Lucy Maud Montgomery'nin Yeşilin Kızı Anne adlı romanından uyarlanmıştır. Dizi, 1890'lı yıllarda Kanada'da yaşayan yetim bir kız olan Anne Shirley'nin hayatını anlatır. Anne, evlenmemiş iki kardeş olan Matthew ve Marilla Cuthbert tarafından evlat edinilir ve Green Gables adlı çiftlikte yaşamaya başlar. Dizi, Anne'in hem kendini hem de ait olduğu yeri bulma yolculuğunu gösterir.

Dizinin başrolünde Anne Shirley karakterini canlandıran Amybeth McNulty yer almaktadır. McNulty, İrlandalı-Kanadalı bir aktristir ve Anne rolü için 1800 kişi arasından seçilmiştir. Dizide ayrıca Geraldine James (Marilla Cuthbert), R.H. Thomson (Matthew Cuthbert), Lucas Jade Zumann (Gilbert Blythe), Dalila Bela (Diana Barry), Corrine Koslo (Rachel Lynde), Aymeric Jett Montaz (Jerry Baynard) gibi oyuncular da rol almaktadır.

Dizideki bütün karakterler kendinize yakın bulacağınız, samimi hissettiren türden.

Anne Shirley hayal gücü ve tutkusuyla dolu bir çocuktur. Yaşadığı zorluklara rağmen hayata pozitif bakmayı ve kendini geliştirmeyi başarır. Dizide Anne'in maceraları hem eğlenceli hem de duygusal anlar yaşatıyor.

Dizi diğer taraftan 19. yüzyılın sonunda Kanada'da yaşanan toplumsal ve kültürel değişimleri yansıtmaktadır. Kadın hakları, ırkçılık, eğitim, aile gibi konulara değinir. Hem tarihi hem de güncel meselelere ışık tutar. Basit gibi görünen, kolay izlenen fakat içerik mesajları olarak güçlü bir dili olan yapımdır.

Dizi Anne Shirley'nin etrafındaki karakterlerle kurduğu ilişkileri gösterir. Anne'in Matthew ve Marilla ile olan aile bağını, Gilbert ile olan romantik ilişkisini, Diana ile olan dostluğunu ve diğer karakterlerle olan etkileşimlerini anlatır. Dostluk, aidiyet gibi temaları işler.

Anne Shirley'i canlandıran Amybeth McNulty, dizide çok başarılı bir performans sergilemiştir. McNulty, Anne'in hem neşeli hem de hüzünlü anlarını çok iyi yansıtmıştır. McNulty, Anne'in hayal gücüne, tutkusuna ve zekasına hayat vermiştir.

McNulty, Anne rolü için çok uygun bir seçim olmuştur. McNulty'nin kızıl saçları, çilleri ve yeşil gözleri Anne'in fiziksel özelliklerine çok benzemektedir. McNulty'nin ses tonu ve vücut dili de Anne'in karakterine çok uymaktadır. 

McNulty, dizideki diğer oyuncularla da çok iyi bir uyum yakalamıştır. McNulty'nin Matthew ve Marilla ile olan sahneleri çok duygusal ve samimi olmuştur. McNulty'nin Gilbert ile olan sahneleri ise çok romantik ve tatlı olmuştur. McNulty'nin Diana ile olan sahneleri de çok eğlenceli ve komik olmuştur.

Dizinin ilk bölümlerinde size çocuk yapımı izliyormuş hissi verse de devam etmenizi tavsiye ederiz. İlerleyen bölümlerde bu kız çocuğuna bu rol için var olduğunu inanacak kadar seveceksiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder