A STAR IS BORN - Bir yıldızın doğuşuyla bir aşkın batışı

Kimi Aramıştınız?

  

A Star Is Born, Bradley Cooper'ın yönettiği ve başrolünü oynadığı 2018 yapımı bir romantik dram filmidir. Filmde Cooper'a Lady Gaga, Dave Chappelle, Andrew Dice Clay ve Sam Elliott eşlik ediyor. Film, alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden ünlü bir müzisyenin (Cooper) genç bir şarkıcıyı (Gaga) keşfedip ona aşık olmasını konu alıyor. Film, 1937'de çekilen orijinal film ve 1954 ve 1976'da yapılan uyarlamaların ardından aynı hikayenin dördüncü sinema versiyonudur.

Filmdeki oyuncular:

- Bradley Cooper - Jackson "Jack" Maine

- Lady Gaga - Ally Campana

- Sam Elliott - Bobby Maine

- Andrew Dice Clay - Lorenzo Campana

- Dave Chappelle - George "Noodles" Stone

- Film, hayallerini gerçekleştirmek için kendine güvenmenin ve kendin olmanın önemini vurguluyor. Ally, başkalarının onu değiştirmesine izin vermeden kendi sesini ve tarzını buluyor. Jack ise ona cesaret veriyor ve onu destekliyor.

- Zihinsel sağlığın ciddiyetini ve alkolizmin yıkıcı etkilerini gösteriyor. Jack, çocukluk travmaları ve ünlü olmanın yalnızlığı nedeniyle bağımlılıkla mücadele ediyor. Ally ise onun acısını paylaşıyor ve onu kurtarmaya çalışıyor. Ancak Jack'in intiharı, hem Ally'i hem de izleyiciyi derinden sarsıyor.

- Kadın başarısı ve erkek çöküşü arasındaki ilişkiyi inceliyor. Ally'nin yükselişi, Jack'in düşüşüne eşlik ediyor. Jack, Ally'nin kariyerine zarar vermemek için kendini feda ediyor. Ally ise onun anısına sahneye çıkıyor ve onun soyadını kullanıyor. Film, kadınların erkeklerden bağımsız olarak var olamayacağına dair eski bir kalıbı sorgulatıyor.

A Star Is Born, romantik dram türünde bir film olduğu için bu türü sevenler için ideal bir seçim olabilir. Müzikal performanslar, duygusal sahneler ve gerçekçi karakterler sunuyor. Aşkın gücünü ve acısını anlatıyor. Ünlü olmanın getirdiği zorlukları, bağımlılığı, yalnızlığı ve fedakarlığı gösteriyor. Aynı zamanda bir klasik hikayenin modern bir yorumu olduğu için film tarihiyle ilgilenenler için de ilgi çekici olabilir. Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın hayranları için de kaçırılmayacak bir film olabilir.

Müzik severleri duygusal olarak daha derinden etkileyebileyecek bir film olduğunu söyleyebiliriz.

Yorumlar:

- Film, Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın harika oyunculukları, müzikleri ve kimyasıyla izleyicileri büyülüyor¹². Film, klasik bir hikayeyi modern bir şekilde yorumluyor ve duygusal bir etki yaratıyor.

- Film, ilk yarısında daha güçlü ve etkileyici iken, ikinci yarısında biraz zayıflıyor. Ally'nin pop yıldızı oluşu ve Jack'in çöküşü arasındaki dengeyi tutturmakta zorlanıyor². Bazı sahneler gereksiz uzun veya abartılı görünüyor.

- Film, ünlü olmanın getirdiği zorlukları, bağımlılığı, yalnızlığı ve fedakarlığı gösteriyor. Film, aşkın gücünü ve acısını da seyirciye hissettiriyor. Film, son sahnesiyle izleyicileri gözyaşlarına boğuyor.

Başarısı:

- Film, eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük beğeni topladı. Film, oyunculuk, yönetim, senaryo, görüntü yönetimi ve müzik alanlarında övgü aldı. Film, duygusal bir etki yarattı ve seyircileri gözyaşlarına boğdu.

- Gişede de büyük bir başarı elde etti. 36 milyon dolarlık bütçeye karşılık 436.2 milyon dolar hasılat yaptı. Film, dünya çapında en çok izlenen filmler arasına girdi.

- Birçok ödül ve adaylık kazandı. Film, 91. Akademi Ödülleri'nde 8 dalda aday gösterildi ve En İyi Özgün Şarkı ödülünü \"Shallow\" ile kazandı¹³. Film, 76. Altın Küre Ödülleri'nde 5 dalda aday gösterildi ve yine En İyi Özgün Şarkı ödülünü \"Shallow\" ile kazandı. Film, Grammy Ödülleri'nde 7 dalda aday gösterildi ve 4 ödül kazandı. Film, BAFTA Ödülleri'nde 7 dalda aday gösterildi ve En İyi Özgün Müzik ödülünü kazandı.


Benzer filmler:

- Once (2007): Bir sokak müzisyeni ve bir göçmen kadının müzik yaparak aşkı bulmasını anlatan duygusal bir film.

- Beyond the Lights (2014): Ünlü bir pop yıldızının hayatını kurtaran bir polis memuruyla olan ilişkisini konu alan romantik bir dram.

- Begin Again (2013): Bir müzik yapımcısı ve bir şarkı yazarının New York'ta yeni bir başlangıç yapmaya çalışmasını anlatan sıcakkanlı bir film.

- Walk the Line (2005): Efsanevi country şarkıcısı Johnny Cash'in hayatını ve June Carter'la olan aşkını anlatan biyografik bir film.

- Music and Lyrics (2007): Bir pop yıldızı için şarkı yazmaya çalışan eski bir müzisyen ve söz yazarı olan bir kadının komik ve romantik maceralarını anlatan eğlenceli bir film.


0 yorum:

Yorum Gönder