DOKTOR GARCIA'NIN HASTALARI- İdealist bir doktorun savaşı

Kimi Aramıştınız?

  

Dizide, 1936'da Madrid'de yaralı bir casusu evine alan ve faşizmin yayılmasına karşı uzun yıllardır verilen mücadeleye katılan idealist doktorun hayatı anlatılıyor. Dizi, İspanya İç Savaşı ve Franco döneminin karanlık yüzünü gözler önüne seriyor.

Dizinin başrol oyuncuları Javier Rey, Tamar Novas ve Verónica Echegui'dir.

Konusu gereği de dizinin genelinde düşünce suçu, sömürü, tarihin tekerrürü, zor koşullarda ve diktatörlerin olduğu bir dünyada fikir ve bedenen var olmaya çalışan insanları anlatıyor. 10 bölümlük dizide sürecin başından sonuna doğru olanlara sırasıyla şahit oluyoruz. Gençlik dönemlerinde izlemeye başladığımız karakterlerin yaşlılık dönemi ile kendince güzel bir final yapıyor.

Bu tür dizilerde farklı ülkelerde farklı zamanlarda yaşanan olayların sadece o ülkelere ve zamana ait olmadığını anlayabilirsiniz. Oyuncular da sade, doğal abartısız oyunculukları ile gerçekçiğe eşlik ediyor.

Dizinin sinematografik renkleri bu derece güzel olmasa belki sıkıcı ve durağan bir diziye dönüşebilirdi.

Ekleyebileceğim tek eleştiri, sevişme sahnelerinin sanki mecburen konulmuş gibi yapaylığı ve iticiliği oldu. Belki bu da o ortamdaki duygu yoksunluğunun ve akıp giden hayatta hızlı yaşayabilme çabasının bir parçasıdır bilemiyorum.

Sonuç itibarı ile tarih bilgisi çok da iyi olmayanları özellikle düşündürecek, araştırmaya sevk edebilecek, yerinde bir dizi olmuş. Ders alınması dileğiyle...



0 yorum:

Yorum Gönder