THE QUEEN'S GAMBİT

Kimi Aramıştınız?

 

Çok güzeldi be, dediğim bir diziden geçtiğim çok bir diziydi be. Peaky Blinders dizisini bitirdiğimde orada aslında çok da beni açmayan bir karakterin dizisini önüme düşürdü Netflix. Benim de ilgimi çekti ki başladım. Mini dizi en azından diye.

Bu dizinin ödülleri bir kenara, diğerleri ile arasındaki farkı hissettiriyor. Zaten sıra dışı olsa da müthiş bir başarı öyküsü. Azim, ayakta durma, ve belki de en güzeli, şahlarını devire devire yükselirken geride kendisinden nefret eden bilenmiş ve gurur yapmış insanları değil, kendisini zafere götüre yolda birleşip amacına yol olan centilmenlik ve insanlık örneği insanları biriktirdiği, kazandığını görüyoruz. Ekip ruhu, dostluk ayrı bir öne kazanıyor. Kimsesiz ve sahiplenilmiş bir kız çocuğunun trajedisini yapıp insanları ağlatmaya değil, hayran bırakan bir yapıma imza atmışlar. Bu arada satranç tamamen temsili. Hiç sevmeseniz de izleyebilirsiniz.

Ek olarak, Beth Hormon yani başrol karakterinin döneme de uygun olan kıyafetleri adeta bir defile tadında, birbirinden güzel.

ve tabi insan içinden de geçirmiyor değil.. "İstemek ve başarmak ne kadar da tuhaf sözcükler.." KK


0 yorum:

Yorum Gönder