THE DİPLOMAT - Londra'da bir diplomatın hayatı nasıl değişir?

Kimi Aramıştınız?

  

The Diplomat, uluslararası bir krizin ortasında kendini yüksek profilli bir pozisyonda bulan bir diplomatın hayatını konu alan bir dram dizisidir. Dizinin türü dram ve gerilimdir Dizinin başrol oyuncuları Keri Russell, Rufus Sewell, David Gyasi ve Rory Kinnear'dir. 

Dizinin yaratıcısı ve showrunner'ı Debora Cahn'dır¹. Cahn daha önce Grey's Anatomy, The West Wing ve Scandal gibi dizilerde senarist ve yapımcı olarak çalışmıştır. Dizinin yönetmenleri arasında Simon Cellan Jones ve Liza Johnson gibi isimler vardır. Jones, The Crown, House of Cards ve Jessica Jones gibi dizilerde yönetmenlik yapmıştır. Johnson ise The Good Fight, The Leftovers ve Hateship Loveship gibi yapımlarda yönetmenlik yapmıştır.

Bu diziyle karşılaştırıldığında, Cahn'ın önceki çalışmaları daha çok politik ve tıbbi dramalara odaklanmıştır. Jones ve Johnson'ın önceki çalışmaları ise daha çok fantastik ve gerilimli dizilerdir. Bu dizi ise uluslararası bir kriz ve diplomatik ilişkiler üzerine bir dram dizisidir. Bu nedenle, bu dizi hem yaratıcı hem de yönetmenler için farklı bir tür denemesi olabilir.

Rufus Sewell, dizide Hal Wyler'ı oynamaktadır. Hal Wyler, Kate'in kocasıdır ve kendisi de başarılı bir diplomatıdır. Kate'in yeni görevine destek olmaya çalışırken, aynı zamanda kendi kariyerindeki gerilemeyle ve düşmanlarıyla baş etmek zorundadır. Rufus Sewell, dizide karizmatik ve karmaşık bir karakteri canlandırmaktadır.

Rufus Sewell, daha önce pek çok film ve dizide rol almıştır. En bilinen rolleri arasında The Man in the High Castle'da John Smith, Victoria'da Lord Melbourne, The Illusionist'te Taunay Prens Leopold ve The Father'da Paul sayılabilir³. Rufus Sewell, genellikle kötü adam veya anti-kahraman rollerinde görülse de, bazen de romantik komedi veya tarihi drama gibi farklı türlerde de oynamıştır⁴. Rufus Sewell, İngiliz bir aktördür ve 1967 yılında Londra'da doğmuştur.

Dizide bazı bölümlerde Türkiye'den de bahsedilmiştir.

Bu dizide normal hayatta yaşam şeklini gözlemleme şansımızın olmadığı üst düzey görevleri olan iki diplomatın aynı zamanda birer hayatları olduğu gerçeği de çok güzel gösterilmiştir. Hem dünyanın merkezinde kritik kararlara yön veren iki insan, hem de herkes gibi kişisel sorunları, tuhaflıkları, sıradanlıkları olan bir tartışmalı bir çift görürüz.

Dizinin 1. sezonu beğeni almış ve 2. sezon haberi duyurulmuştur.


0 yorum:

Yorum Gönder