THE NIGHT AGENT - Kimse güvende değil!

Kimi Aramıştınız?

  

The Night Agent dizisi, Shawn Ryan tarafından yaratılan ve Matthew Quirk'in aynı adlı romanına dayanan bir aksiyon gerilim dizisidir. Gabriel Basso'nun başrolde oynadığı dizi, 23 Mart 2023'te Netflix'te yayınlanmaya başlamıştır.

Dizi, Beyaz Saray'da Gece Eylem telefon operatörü olarak çalışan FBI Ajanı Peter Sutherland'ın (Basso), Amerika Birliği hükümetinin en üst seviyelerindeki bir köstebeği ortaya çıkarmak için verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Peter, aynı zamanda teyzesi ve amcasının öldürülmesinin ardından kendisine ulaşan eski bir CEO olan Rose Larkin'i (Luciane Buchanan) korumak zorundadır.

Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca şu isimler yer almaktadır:

- Fola Evans-Akingbola: Maddie'nin (Sarah Desjardins) koruma ekibini yöneten hırslı bir Gizli Servis ajanı olan Chelsea Arrington

- Eve Harlow: Tahmin edilemez bir suikastçı olan Ellen

- Phoenix Raei: Profesyonel bir tetikçi ve Ellen'ın ortağı olan Dale

- Enrique Murciano: Gizli Servis'in Direktörü Ben Almora

- D.B. Woodside: Maddie'ye yeni atanan deneyimli bir Gizli Servis ajanı olan Erik Monks

- Hong Chau: Beyaz Saray Başkanlık Müşaviri Diane Farr

Dizinin yaratıcısı ve yazarı Shawn Ryan, The Shield, The Unit, Lie to Me, Timeless, S.W.A.T. gibi birçok televizyon dizisine imza atmış olan ünlü bir senarist ve yapımcıdır. Ryan'ın dizileri genellikle aksiyon, gerilim ve dram türlerinde olup, çeşitli güvenlik güçleriyle ilgili konuları işlemektedir. The Night Agent dizisi de bu türlerin ve konuların bir örneğidir.

Dizinin yönetmeni ise Adam Arkin'dir. Arkin, hem oyuncu hem de yönetmen olarak tanınan bir isimdir. Arkin'in yönettiği diziler arasında Sons of Anarchy, Justified, The Americans, Fargo, Billions, The Good Doctor gibi başarılı yapımlar bulunmaktadır. Arkin'in yönetmenliği, dizinin aksiyon ve gerilim sahnelerini etkili bir şekilde sunmasını sağlamaktadır.

Dizinin oyuncuları, dizinin aksiyon ve gerilim sahnelerini başarıyla canlandırmışlardır. Özellikle Gabriel Basso, Peter Sutherland rolünde izleyiciyi kendine bağlamıştır. Basso, karakterin duygusal ve fiziksel zorluklarını etkileyici bir şekilde yansıtmıştır.

Luciane Buchanan da Rose Larkin rolünde dikkat çekmiştir. Buchanan, karakterin zeki, cesur ve meraklı yönlerini ortaya koymuştur. Buchanan, Basso ile iyi bir uyum yakalamıştır.

Fola Evans-Akingbola, Chelsea Arrington rolünde hırslı ve kararlı bir Gizli Servis ajanını oynamıştır. Evans-Akingbola, karakterin liderlik vasfını ve mesleki becerilerini göstermiştir.

Sarah Desjardins, Maddie Redfield rolünde Başkan Yardımcısı'nın kızını oynamıştır. Desjardins, karakterin asi, cesur ve maceracı yönlerini sergilemiştir.

Eve Harlow ve Phoenix Raei ise Ellen ve Dale rollerinde acımasız suikastçıları oynamışlardır. Harlow ve Raei, karakterlerin tehlikeli ve tahmin edilemez yönlerini vurgulamışlardır.

Enrique Murciano, Ben Almora rolünde Gizli Servis'in Direktörü'nü oynamıştır. Murciano, karakterin otoriter, karizmatik ve gizemli yönlerini ortaya çıkarmıştır.

D.B. Woodside, Erik Monks rolünde deneyimli bir Gizli Servis ajanını oynamıştır. Woodside, karakterin profesyonel, sadık ve cesur yönlerini göstermiştir.

Hong Chau ise Diane Farr rolünde Beyaz Saray Başkanlık Müşaviri'ni oynamıştır. Chau, karakterin zeki, manipülatif ve hedef odaklı yönlerini yansıtmıştır.

Kimler izlemeli?

Diziyi aksiyon, gerilim ve siyasi komplo türlerine ilgi duyanlar, Shawn Ryan'ın tarzını sevenler, The Night Agent romanının hayranları ve hızlı tempolu ve sürükleyici bir hikaye arayanlar sevebilir. Dizi, bu türlerin ve unsurların bir arada sunulduğu heyecan verici ve gizemli bir hikaye anlatmaktadır.

Diziyi beğenmeyecekler ise, şiddet ve kan sahnelerinden rahatsız olanlar, klişe veya tahmin edilebilir bulanlar, Shawn Ryan'ın tarzını sevmeyenler ve dizinin bazı karakterlerinin veya motivasyonlarının yeterince açıklanmadığını düşünenlerdir. Dizi, bu tür sahneleri ve eksiklikleri de içermektedir.

İzleyiciler, genel olarak diziyi beğendiklerini ve özellikle Gabriel Basso'nun oyunculuğunu, Shawn Ryan'ın senaryosunu ve dizinin aksiyon ve gerilim sahnelerini övdüklerini yazmışlardır. Ayrıca dizinin Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri olduğunu ve Stranger Things'i bile geride bıraktığını belirtmişlerdir.

Ancak bazı izleyiciler de diziyi eleştirmişlerdir. Bazıları dizinin klişe veya tahmin edilebilir olduğunu, bazıları da dizinin şiddet ve kan sahnelerinin çok fazla olduğunu yazmışlardır. Ayrıca dizinin bazı karakterlerinin veya motivasyonlarının yeterince açıklanmadığını söyleyenler de olmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder