OUTLANDER - Zamanın ötesinde aşk ve macera

Kimi Aramıştınız?

  

Outlander, Diana Gabaldon'un aynı isimli tarihi zaman yolculuğu kitabından uyarlanmıştır. Dizinin hikayesi, 1945 yılında eski bir savaş hemşiresi olan İngiliz Claire Randall'ın hikayesiyle başlar. Claire, yeniden bir araya geldiği eşi Frank Randall ile birlikte İskoçya'da tatile çıkar. Burada gizemli bir taş çemberinin içinde kaybolan Claire, kendini 1743 yılının İskoçya'sına ışınlanmış bir şekilde bulur. 1743 yılında Claire, Jamie Fraser ile karşılaşır. Jamie Fraser, hiçbir şeyden korkmayan cesur bir savaşçıdır. Claire, geçmişte kalmaya devam ettikçe bu cesur savaşçıya aşık olur. Fakat Claire, kocası Frank'e olan sadakati ile Jamie'ye olan aşkı arasında çekişme yaşar.

Outlander dizisinin oyuncuları ve canlandırdıkları karakterler şunlardır:

- Caitriona Balfe: Claire Randall / Fraser

- Sam Heughan: Jamie Fraser

- Tobias Menzies: Frank Randall / Jonathan "Black Jack" Randall

- Sophie Skelton: Brianna Randall / Fraser

- Richard Rankin: Roger Wakefield / MacKenzie

- Graham McTavish: Dougal MacKenzie

- Duncan Lacroix: Murtagh Fraser

Dizinin yönetmeni ve senaristi Ronald D. Moore'dır. Moore, daha önce Battlestar Galactica, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine ve For All Mankind gibi bilim kurgu dizilerinde çalışmıştır. Outlander dizisi, Moore'un tarihi ve fantastik bir türde eser verdiği ilk projedir. Moore, Outlander dizisinde Diana Gabaldon'un aynı isimli kitap serisinden uyarlanan senaryoları yazmış ve bazı bölümleri de yönetmiştir.

Dizinin en etkileyici yanı, farklı zamanlarda ve kültürlerde yaşayan iki insanın aşkını ve maceralarını anlatmasıdır. Dizi, seyirciye zamanda yolculuk yapmanın hem heyecanlı hem de zorlu olduğunu gösteriyor. Ayrıca dizide, tarihi olaylar, gelenekler, inançlar ve değerler de gerçekçi bir şekilde yansıtılıyor.

Oyuncuların performansları genel olarak başarılı ve etkileyici. Özellikle başrol oyuncuları Caitriona Balfe ve Sam Heughan, Claire ve Jamie karakterlerini çok iyi canlandırıyor. Balfe, Claire'in zeki, cesur, meraklı ve duygusal yönlerini ortaya koyuyor. Heughan ise Jamie'nin cesur, sadık, tutkulu ve koruyucu yönlerini... Gördüğünüz en güzel çiftlerden biri olabilir.

Diğer oyuncular da dahil oldukça aralarında çok sevdiklerim ve keşke diziden hiç çıkmasa dediklerim vardır.

Outlander 1800'leri seven ve hatta sevmeyenlere de sevdirecek bir dizi. Her bir bölümü film tadında ve özeniyle çekilmiş. Duygusallık, gerçek aşk, naiflik, hayata ince dokunuş, kadınların gözünden dünyaya bakmak ve anlaşılmak bu kadar güzel anlatılamazdı. Hayatınızda çok az çifti bu kadar gözlerinizden kalpler çıkara izleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder